disapu dengan cokelat supaya bila masukkan cheese xde la ia menyerap kat tepung tu..
kemudian masukkan cheese
susunkan buahan..kami guna dragon fruit, buah kiwi & anggur...
3 proses pembuatan..
dah siap dah dan boleh dingap...hmm sedapp...i likee...
TART SHELL :
RESEPI 1
70 gm butter
30 gm gula halus
1 biji telur
120 gm tpg gndum
(Gaul Semua Bahan Spt Buat Biskut
FILLING :
250 gm cream cheese
50 gm butter
50 gm gula halus
25 gm whipping cream
20 gm tpg gndum
1 bj telur
Cara :
1. buat kulit dulu (mcm buat biskut)
2. tekan dlam acuan
3. bakar 20 minit
4. utk intinya - pukul chesse, butter n gula.
5. masuk telur, cream dan tepung.
6. kacau sekata dan masuk dlm piping beg
7. paipkan dalam kulit tart yang dah sejuk
8. hiaskan dgn bluberry filling.
bakar lagi dlm 20 minit.
Sumber Dari: Rakan Bloger
RESEPI 2 :
TART SHELL
Bahan A
200 g mentega
100 g gula aising
1/4 sudu teh esen vanilla
Bahan B
1 biji telur
Bahan C
420 g tepung gandum
Cara-cara
1. Putar (A) hingga lembut dan tambahkan
(B). Putar lagi hingga gebu.
2. Masukkan (C) dan gaul sehingga sebati.
3. Ambil sedikit doh tekankan ke dlm acuan tart hgga siap dan bakar pd suhu 180c-200c selama 20-25 minit mengikut oven masing2..
* Tart akan bewarna keemasan dan rangup jika dibakar di rak bawah ketuhar (lebih kurang 1/2 inci dari bahagian bawah ketuhar.
200 g mentega
100 g gula aising
1/4 sudu teh esen vanilla
Bahan B
1 biji telur
Bahan C
420 g tepung gandum
Cara-cara
1. Putar (A) hingga lembut dan tambahkan
(B). Putar lagi hingga gebu.
2. Masukkan (C) dan gaul sehingga sebati.
3. Ambil sedikit doh tekankan ke dlm acuan tart hgga siap dan bakar pd suhu 180c-200c selama 20-25 minit mengikut oven masing2..
* Tart akan bewarna keemasan dan rangup jika dibakar di rak bawah ketuhar (lebih kurang 1/2 inci dari bahagian bawah ketuhar.
No comments:
Post a Comment